Warszawa Singera – „Co dwie sznytki, to nie jedna”: warsztaty kulinarne z Alessią Di Donato
31.08.2024 17:00
Sabich (pita, amba, skhug, smażony bakłażan, tahini, chilli, huevos haminados)
Kawior „Singera” (chleb pszenno-żytni, pasztet z wątróbki drobiowej, konfitura cebulowa, saba)
Whitefish sandwich (chałka, mus z sielawy, ogórek, rzodkiewka fermentowana, salsa verde)
Chałka jesienna (chałka, antonówka)
Alessia Di Donato – rzymianka z urodzenia, szefowa kuchni specjalizująca się w pieczywie i cukiernictwie; uczy technik kulinarnych, pisze o jedzeniu; miłośniczka sztuki, podróży i dobrego życia. Absolwentka prestiżowych szkół kulinarnych: Le Cordon Bleu, Accademia Italiana Del Pane oraz Paidei. Popularyzatorka kuchni żydowskiej, podróżuje po całym świecie
w poszukiwaniu żydowskich smaków, odtwarza zapomniane receptury i proponuje nowe wersje znanych potraw. Od lat współpracuje z Muzeum POLIN i innymi instytucjami związanymi z kulturą żydowską prowadząc warsztaty i kursy kulinarne. Dzięki swoim daniom zabiera nas w podróż przez kuchnię sefardyjską i aszkenazyjską.
w poszukiwaniu żydowskich smaków, odtwarza zapomniane receptury i proponuje nowe wersje znanych potraw. Od lat współpracuje z Muzeum POLIN i innymi instytucjami związanymi z kulturą żydowską prowadząc warsztaty i kursy kulinarne. Dzięki swoim daniom zabiera nas w podróż przez kuchnię sefardyjską i aszkenazyjską.
Wstęp płatny: 70 zł,
Obowiązują zapisy: ckj@jidysz.org.pl