Wegetariańskie warsztaty kulinarne cz. 2
10.07.2021 10:00
Zapraszamy na dwa warsztaty kulinarne, które odbędą się w ramach 19. Międzynarodowego Letniego Seminarium Języka i Kultury Jidysz. Zajęcia poprowadzi Michał Lachur. Będą się one odbywać w języku angielskim.
3 lipca, godz. 10 – Przedwojenne żydowskie słodkości wg Fani Lewando – czyli ponczkes, a pejsechdiker tort, a kuchn mit truskafkes
Wspólnie przygotujemy:
- pączki z agrestem,
- marchewkowy tort pesachowy,
- tartę z truskawkami i sosem waniliowym
10 lipca, godz. 10 – Ogórek – kulinarne studium przypadku!
Wspólnie przygotujemy:
- zieloną sałatkę z ogórkiem i majonezem prowansalskim,
- domowe ogórki małosolne po wileńsku,
- przystawkę z bakłażanów i ogórków
Warsztaty są płatne! Udział w jednych zajęciach to 150 zł, w obu – 250 zł.
Zapisy i więcej informacji: zumerkurs@shalom.org.pl
Organizator: Fundacja Shalom i Centrum Kultury Jidysz
Program współfinansowany przez Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji oraz Stowarzyszenie Żydowski Instytut Historyczny