Wegetariańskie warsztaty kulinarne cz. 2

10.07.2021 10:00

Zapraszamy na dwa warsztaty kulinarne, które odbędą się w ramach 19. Międzynarodowego Letniego Seminarium Języka i Kultury Jidysz. Zajęcia poprowadzi Michał Lachur. Będą się one odbywać w języku angielskim.

3 lipca, godz. 10 – Przedwojenne żydowskie słodkości wg Fani Lewando – czyli ponczkes, a pejsechdiker tort, a kuchn mit truskafkes

Wspólnie przygotujemy:

  • pączki z agrestem,
  • marchewkowy tort pesachowy,
  • tartę z truskawkami i sosem waniliowym

10 lipca, godz. 10 – Ogórek – kulinarne studium przypadku!

Wspólnie przygotujemy:

  • zieloną sałatkę z ogórkiem i majonezem prowansalskim,
  • domowe ogórki małosolne po wileńsku,
  • przystawkę z bakłażanów i ogórków

Warsztaty są płatne! Udział w jednych zajęciach to 150 zł, w obu – 250 zł.

Zapisy i więcej informacji: zumerkurs@shalom.org.pl

 

Organizator: Fundacja Shalom i Centrum Kultury Jidysz

 

 

Program współfinansowany przez Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji oraz Stowarzyszenie Żydowski Instytut Historyczny