Fermentacje – פֿערמענטאַציע – warsztaty kiszonek!
19.10.2023 18:00
Jesieniary i jesieniarze!
Nadszedł czas przygotowywania zapasów na zimę – przetworów, kompotów i…kiszonek!
Zapraszamy 19.10 o godzinie 18 do spiżarni Centrum Kultury Jidysz na warsztaty z Olą Jankowską, podczas których przygotujemy:
kiszone pomidory
kiszoną marchew
ocet jabłkowy
zupę ogórkową z mlekiem kokosowym, którą uczcimy wspólną pracę nad przetworami!
kiszoną marchew
ocet jabłkowy
zupę ogórkową z mlekiem kokosowym, którą uczcimy wspólną pracę nad przetworami!
Uwaga! Dbamy o recykling. Prosimy o przyniesienie ze sobą trzech niewielkich słoików – 1-1,5 litrowych.
Centrum Kultury Jidysz, Andersa 15
Zapisy: ckj@jidysz.org.pl
Limit miejsc: 12
Opłata: 40zł
_______________________________
Zapisy: ckj@jidysz.org.pl
Limit miejsc: 12
Opłata: 40zł
_______________________________
Warsztaty poprowadzi Ola Jankowska – projektantka, zajmuje się przedmiotami codziennego użytku i aranżacjami wystaw. Ukończyła studia na Wydziale Wzornictwa warszawskiej ASP. Uważnie przygląda się prowizorycznym rozwiązaniom domowym – często odkrywa tam najlepsze, najprostsze pomysły. Uwielbia gotować bez pośpiechu i urządzać uczty dla znajomych.
_______________________________