[ODWOŁANE] Warsztaty piekarnicze dla dzieci (7-9 lat)

14.03.2020 11:00

Zapraszamy 14 marca o godz. 11 na warsztaty piekarnicze dla dzieci (7-9 lat)!

Chały i bajgle były podstawowymi wypiekami w kuchni żydowskiej na ziemiach polskich. Aromatyczne ciasto drożdżowe przybierało różne formy, a receptury były przekazywane z pokolenia na pokolenie od XVII w.

Na warsztatach nauczymy, jak formować i przygotować ciasto drożdżowe, następnie przygotujemy domowe smarowidła. Dowiemy się też w jaki sposób można ponownie wykorzystać czerstwe pieczywo, aby zapobiec marnowaniu żywności.

Prowadzący: Studio Smaki

Wstęp wolny. Czas trwania: 2 godziny. Zapisy: ckj@jidysz.org.pl, ilość miejsc ograniczona!

Informacja dla uczestników: prosimy o zabranie ze sobą toreb bawełnianych i dużych pojemników spożywczych na wypieki, by wygodnie zabrać je do domu.

Projekt współfinansowany przez Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji