Wegańskie sznycle – warsztaty kuchni

8.05.2021 12:00

Szmuel Winter, jidyszysta, filolog-amator, ale i biznesmen, a także bohater jednego z naszych zimowych warsztatów seminaryjnych, napisał kiedyś, że „Być może ludzkość miałaby inne oblicze, gdyby była żywiona bezmięsnie”.

Czy można przyrządzić kotlet schabowy z selera? Można! A sznycel z kalafiora? Oczywiście, że tak!

Te i inne potrawy przyrządzicie na warsztacie kulinarnym online, na podstawie przedwojennych receptur niezwykłej Fani Lewando i pod czujnym okiem szefa kuchni, niezastąpionego Michała Lachura.

Kiedy? 8 maja o godzinie 12
Gdzie? Na Zoomie!
Koszt udziału: 25zł
Zapisy i dalsze instrukcje: ckj@jidysz.org.pl

 

Projekt współfinansowany przez Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji