Wegańskie sznycle – warsztaty kuchni
8.05.2021 12:00
Szmuel Winter, jidyszysta, filolog-amator, ale i biznesmen, a także bohater jednego z naszych zimowych warsztatów seminaryjnych, napisał kiedyś, że „Być może ludzkość miałaby inne oblicze, gdyby była żywiona bezmięsnie”.
Czy można przyrządzić kotlet schabowy z selera? Można! A sznycel z kalafiora? Oczywiście, że tak!
Te i inne potrawy przyrządzicie na warsztacie kulinarnym online, na podstawie przedwojennych receptur niezwykłej Fani Lewando i pod czujnym okiem szefa kuchni, niezastąpionego Michała Lachura.
Kiedy? 8 maja o godzinie 12
Gdzie? Na Zoomie!
Koszt udziału: 25zł
Zapisy i dalsze instrukcje: ckj@jidysz.org.pl
Projekt współfinansowany przez Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji