Warsztaty kulinarne “U Grubego Joska”
24.06.2022 18:00
W piątkowy wieczór 24 czerwca o godz. 18 w CKJ zdecydowanie będzie co jeść i co pić, a to wszystko dzięki fantastycznemu szefowi kuchni, Michałowi Lachurowi, z którym będziecie mieli okazję przyrządzić dania inspirowane przedwojennymi specjałami, które można było zjeść w lokalu “U Grubego Joska” przy dawnej ulicy Gnojnej. A to wszystko…w wegańskiej wersji! Tutaj po prostu trzeba być!
Menu:
Gulasz z białych warzyw korzeniowych z mlekiem kokosowym
Bigos z młodej kapusty z soczewicą i żubrówką
Flaki z boczniaka po warszawsku
Klopsiki z tofu z farflami w sosie borowikowo-śmietanowym
Michał Lachur aka Vegan Chef Michael David – weganin, miłośnik zdrowego żywienia, języka jidysz i biegania. Prowadzi warsztaty kuchni roślinnej w studio CookUp, jest autorem pierwszego na świecie kursu kuchni wegańskiej online: Vegan Culinary Course!
Limit miejsc: 12
Koszt: 30 zł
Zapisy: ckj@jidysz.org.pl
Projekt współfinansowany przez Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji