Warsztaty wegetariańskiej kuchni żydowskiej
22.11.2018 17:30
Centrum Kultury Jidysz (Warszawa, ul. Andersa 15) zaprasza 22 listopada o godz. 17.30 na wspólne gotowanie.
W czwartkowe popołudnie w CKJ odbędą się warsztaty wegetariańskiej kuchni żydowskiej z Michałem Lachurem, szefem kuchni Organic Corner. Tradycyjne potrawy w nowych zaskakujących odsłonach. Do tego duża dawka wiedzy jak jeść smacznie i zdrowo! Michał jest prywatnie pasjonatem medycyny żywienia i języka jidysz.
Menu:
Krupnik z suszonymi podgrzybkami i kaszą orkiszową
Czulent z tempehu i białej fasoli
Daktyle w czekoladzie nadziewane tahini
Koszt udziału: 50 zł. Czas trwania: ok. 2 godzin.
Ilość miejsc ograniczona!
Zapisy i informacje pod adresem: ckj@jidysz.org.pl
Projekt współfinansowany przez Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji