TISZ Festiwal: warsztaty kulinarne
16.10.2022 12:00
Wędrówka smaków to nie tylko przenikanie się kulinarnych tradycji między krajami, epokami i kulturami, lecz także proza codziennego szybkiego, ulicznego jedzenia – takie właśnie smaki i formy poznamy podczas warsztatów żydowskiego street- i fastfoodu w Centrum Kultury Jidysz.
W menu między innymi: pasta z dyni i tahini oraz wege czulent a także kapuściane tacos z sosem daktylowym.
Prowadzenie: Katarzyna Batarowska.
Zapraszamy w niedzielę 16 października o godz. 12. Obowiązują zapisy przez ckj@jidysz.org.pl
Czas trwania – ok. 4h
Cena: 60 zł
Wydarzenia organizowane przez Centrum Kultury Jidysz we współpracy z Muzeum POLIN w ramach Festiwalu Żydowskiego Jedzenia TISZ.
Projekt współfinansowany przez Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji