Przedwojenna kuchnia żydowska wege – warsztat online!

27.11.2020 17:00

Na fali promocji reedycji przedwojennej książki kucharskiej – “Wegetarisz-dietiszer kochbuch”, autorstwa Fani Lewando, zapraszamy Państwa 27 listopada o godz. 17 na warsztaty kulinarne inspirowane przepisami przedwojennej mistrzyni kulinarnej i właścicielki dieto-jarskiej jadłodajni w Wilnie.

W tajniki jarskich dań kuchni żydowskiej wprowadzi Was wierny, zafascynowany jidysz, wieloletni interpretator przepisów Fani Lewando, Michał Lachur.

Menu:
* Cymes śliwkowy
* Marchewkowe latkes
* Chlebek migdałowy

Nasz warsztat to autorski warsztat online prowadzony za pośrednictwem platformy Zoom.

Koszt dostępu: 25zł

Zapisy i informacje na temat płatności: ckj@jidysz.org.pl

Michał Lachur aka Vegan Chef Michael David – szef kuchni Organic Corner Food Store & Bistro, weganin, miłośnik zdrowego żywienia, języka jidysz i biegania. Prowadzi warsztaty kuchni roślinnej w studio CookUp, jest autorem pierwszego na świecie kursu kuchni wegańskiej online: Vegan Culinary Course! ???‍?

 

Projekt współfinansowany przez Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji