No man can eat 50 eggs – warsztaty kulinarne
20.03.2024 18:00
W wigilię nowej wiosny szefowa kuchni Alessia Di Donato powraca do naszej kuchni, przynosząc jedną z kwintesencji symboli odrodzenia.
Symbolika i moc jajka będą tematem naszych kolejnych warsztatów kulinarnych.
Dedykowane wszystkim tym, którzy szukają kulinarnych inspiracji w związku ze świętem Pesach i tym, którzy kochają celebrować życie.
Podczas warsztatów używane będą wyłącznie jaja, które są kontrolowane i nie są potencjalnie szkodliwe dla zdrowia.
Symbolika i moc jajka będą tematem naszych kolejnych warsztatów kulinarnych.
Dedykowane wszystkim tym, którzy szukają kulinarnych inspiracji w związku ze świętem Pesach i tym, którzy kochają celebrować życie.
Podczas warsztatów używane będą wyłącznie jaja, które są kontrolowane i nie są potencjalnie szkodliwe dla zdrowia.
20.03, godz. 18:00
Centrum Kultury Jidysz, Andersa 15
Koszt: 70zł
Formularz zapisów: https://tinyurl.com/3v4uma67
Centrum Kultury Jidysz, Andersa 15
Koszt: 70zł
Formularz zapisów: https://tinyurl.com/3v4uma67
Alessia Di Donato – rzymianka z urodzenia, szefowa kuchni specjalizująca się w pieczywie i cukiernictwie; uczy technik kulinarnych, pisze o jedzeniu; miłośniczka sztuki, podróży i dobrego życia. Absolwentka prestiżowych szkół kulinarnych: Le Cordon Bleu, Accademia Italiana Del Pane oraz Paidei – profesjonalnej szkoły cukiernictwa w Mediolanie, gdzie zdobyła dyplom pod kierunkiem Massimo Pica.
Popularyzatorka kuchni żydowskiej, podróżuje po całym świecie w poszukiwaniu żydowskich smaków, odtwarza zapomniane receptury i proponuje nowe wersje znanych potraw. Od lat współpracuje z Muzeum POLIN i innymi instytucjami związanymi z kulturą żydowską prowadząc warsztaty i kursy kulinarne. Dzięki swoim daniom zabiera nas w podróż przez kuchnię sefardyjską i aszkenazyjską.
Popularyzatorka kuchni żydowskiej, podróżuje po całym świecie w poszukiwaniu żydowskich smaków, odtwarza zapomniane receptury i proponuje nowe wersje znanych potraw. Od lat współpracuje z Muzeum POLIN i innymi instytucjami związanymi z kulturą żydowską prowadząc warsztaty i kursy kulinarne. Dzięki swoim daniom zabiera nas w podróż przez kuchnię sefardyjską i aszkenazyjską.