Ciasteczko nie kłamie – warsztaty kulinarne
16.05.2024 18:00
Zapraszamy na kolejne już warsztaty z niezrównaną Alessią Di Donato!
W małych rzeczach są wielkie prawdy! W końcu ciasteczko nie kłamie.
Żydowska tradycja cukiernicza, a w szczególności jej ciastka, opowiadają historię nie tylko jednej społeczności, ale całego świata.
Wspólnie upieczemy ciastka, o których jeszcze Wam się nie śniło.
Koszt: 70 zł
Formularz zapisów: https://tinyurl.com/2s3brnuw
Alessia Di Donato – rzymianka z urodzenia, szefowa kuchni specjalizująca się w pieczywie i cukiernictwie; uczy technik kulinarnych, pisze o jedzeniu; miłośniczka sztuki, podróży i dobrego życia. Absolwentka prestiżowych szkół kulinarnych: Le Cordon Bleu, Accademia Italiana Del Pane oraz Paidei – profesjonalnej szkoły cukiernictwa w Mediolanie, gdzie zdobyła dyplom pod kierunkiem Massimo Pica. Popularyzatorka kuchni żydowskiej, podróżuje po całym świecie w poszukiwaniu żydowskich smaków, odtwarza zapomniane receptury i proponuje nowe wersje znanych potraw. Od lat współpracuje z Muzeum POLIN i innymi instytucjami związanymi z kulturą żydowską prowadząc warsztaty i kursy kulinarne. Dzięki swoim daniom zabiera nas w podróż przez kuchnię sefardyjską i aszkenazyjską.
_______________________________________________________________
Dofinansowano ze środków Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji